set 14

PEP TALK

Fitxa tècnica

  • Autor: Alberto Ramos
  • Director: Iban Beltran
  • Actor: Pep Garcia-Pascual
  • Distribució: Cristina Ferrer

Pep Guardiola, exentrenador del FC Barcelona, imparteix una conferència per a gent de negocis. És una conferència clandestina. Quina és la raó d'aquest secretisme?

 

Pep Talk és una ficció teatral protagonitzada per un dels millors entrenadors de la història del futbol. Pep Guardiola és un líder exemplar, un professional admirat i envejat arreu del món. I no només això: també és una bona persona, símbol d'educació i de perfecció. Quin és el secret?

Fora de l’àmbit estrictament esportiu, en Pep explica, diserta i reflexiona sobre els punts bàsics de la seva manera de fer. Sobre una “cultura empresarial” que té molt a veure amb la cultura catalana. També parlarà d'altres qüestions que fins ara no havia gosat explicar en públic.

Per què potser en Pep no és tan diferent de la resta de mortals…

 

 

Definició de “Pep talk” en anglès: “an enthusiastic talk designed to increase confidence, production, cooperation, etc”

És a dir, “un discurs adreçat a una assemblea, a qualsevol aplec de persones, especialment amb el fi d’enardir-les, d’encoratjar-les, a fer alguna cosa”.

Alhora, es podria traduir, literalment com: “la xerrada del Pep”.

Més enllà d'aquesta pura casualitat gramatical, el discurs de Pep Guardiola, s'ha caracteritzat aquests últims anys per sobrepassar les fronteres purament esportives.

La popularitat del personatge, la seva dimensió gairebé messiànica, les seves habilitats comunicadores i tota la mitologia que l'envolta, el converteixen en material base perfecte per la creació d'un text teatral.

Tot i estar basada en personatges i fets reals, Pep Talk és una ficció. La conferència del personatge té com a punt de partida una realitat que ja coneixem i que deriva cap a un relat teatral.

Relacionats