jun 24

Matthieu Saglio

"Cello Solo"

Cello Solo en directe, és un músic i el seu violoncel. La màgia del sampler permet a Matthieu Saglio gravar en directe per crear un diàleg amb si mateix, a través dels seus alter-ego virtuals. Una línia de baix, pizzicati aeris, un motiu amb l'arc.

Matthieu Saglio construeix al llarg de Cello Solo una arquitectura original i elegant, sense que mai la tècnica prevalgui sobre l'emoció, omnipresent.

Cello Solo és més que un simple concert gràcies a la inconfusible veu d'Emilio Garrido, el conegut locutor de Ràdio Nacional d'Espanya-Radio3, amb textos extrets de la seva novel·la Aire de Fuga (Efecte Violeta Edicions, 2009).
Cello Solo ha estat presentat en nombroses ciutats d'Espanya, Portugal i França des de febrer del 2009, on ha trobat sempre l'èxit unànime de la crítica especialitzada i del públic.

N'han dit:


Una indiscutible habilitat, des de la seva formació clàssica, per extreure tot tipus de sonoritats possibles al seu instrument, i una obertura de mires que no entén de límits estilístics ni geogràfics, des de la qual és possible traçar una línia recta que comenci amb Bach i arribi fins al tango, el funk o els efluvis orientals, sense que el seu tren descarrili en l'intent. 

El País, crítica de concert al Palau de la Música de València.

 

Matthieu Saglio descobreix el violoncel seguint el camí clàssic (medalla d’or en el Conservatori de Rennes, França, 1995). No obstant,  en poc temps comença a fugir de qualsevol academicisme i comença a apropar-se al jazz des de l’any 1996, per a després continuar amb diverses músiques del món. La seua capacitat per a integrar llenguatges musicals diferents amb la finalitat de construir el seu propi univers prompte ha esdevingut el seu segell personal.

Matthieu és un dels precursors de la introducció del violoncel en el flamenc amb el seu grup Jerez-Texas, amb el qual actua arreu del món des de l’any 2002 (500 concerts en prop de 30 països). Recentment, va crear el grup Diouke, cool-afro-jazz, el primer disc del qual ha cridat l’atenció de la crítica nacional i internacional. També ha muntat el projecte de música de càmera original amb el violoncel·lista Fathi Ben Yakoub: un duet a meitat  camí entre el clàssic occidental i el clàssic àrab. A banda, col·labora com a compositor per a bandes sonores de teatre, dansa i documentals.

Enllaços d'interès

Fitxa tècnica

  • Músic: Matthieu Saglio
  • Instrument: cello
  • Gènere: jazz, clàssic, improvisació
Relacionats